Thursday, June 9, 2011

Lelaki 27tahun rogol budak berumur 8 tahun..


Binatang...itulah perkataan yang paling tepat untuk tertuduh.


Menurut sebuah akhbar kemarin, Seorang penjual barangan lusuh, semalam, dijatuhi hukuman penjara 25 tahun dan 15 sebatan selepas mengaku bersalah merogol kanak-kanak berusia lapan tahun dalam tandas ketika mangsa menghadiri majlis perkahwinan di sebuah dewan sekolah di Sekinchan, di sini, Sabtu lalu.

Hakim Mahkamah Sesyen, Datuk Anita Harun menjatuhkan hukuman itu terhadap M Suresh, 27, dan memerintahkan hukuman berjalan serentak mulai tarikh tertuduh ditangkap, iaitu pada hari kejadian itu berlaku.Mengikut pertuduhan, Suresh didakwa merogol mangsa dalam tandas perempuan Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Yoke Kuan, Sekinchan pada 4 Jun lalu antara jam 9 hingga 9.15 malam.Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 376(2)(e) Kanun Keseksaan yang sabit kesalahan boleh dipenjara maksimum 30 tahun dan sebatan.

Pendakwaan dilakukan Timbalan Pendakwa Raya, Nizi Shazril Ithnin, manakala Suresh tidak diwakili peguam.

Terdahulu, tertuduh memohon mahkamah menjatuhkan hukuman ringan terhadapnya dengan alasan dia mabuk ketika melakukan kesalahan itu.

Bagaimanapun, Nizi Shazril memohon hukuman setimpal dikenakan kerana mangsa baru berumur lapan tahun 11 bulan, selain perbuatan tertuduh turut menjejaskan masa depan mangsa.

Berdasarkan fakta kes, mangsa dan abang iparnya menghadiri majlis perkahwinan di dewan SJKC itu sebelum pergi ke tandas berhampiran lokasi majlis.

Tertuduh mengekori mangsa dan merogol kanak-kanak terbabit sebelum melarikan diri dalam keadaan berbogel.


P/S : Dah rogol pastu bagi alasan mabuk..

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More