Tuesday, June 28, 2011

MALAYSIA VS TAIWAN: Kelayakkan Piala Dunia 2014 Brazil | Senarai Pemain Harimau Malaya


Perlawanan yang ditunggu-tunggu...pertembungan Malaysia dengan Taiwan di Stadium Bukit Jalil pada 29hb Jun 2011 bakal mempersoalkan apakah pasukan Harimau Malaya selayaknya bergelar jaguh ASEAN apabila memengai Piala Suzuki tempoh lalu...?

Taiwan ranking FIFA [160], Malaysia ranking FIFA [143]. Ranking tidak boleh dijadikan ukuran semata-semata...harapan tetap ada dengan permainan yang konsisten pasukan negara. Jika Malaysia menang, pasukan negara akan bertemu dengan Singapura [144] sebelum melangkah ke peringkat kumpulan bersama negara-negara lain terbaik Asia.

Jom semua rakyat Malaysia, meriahkan Stadium Nasional Bukit Jalil untuk sama2 memberikan sokongan padu kepada pasukan Harimau Malaya! Aku rasa Malaysia boleh menang game ni...jangkaan 2-0. Lama dah aku tak pergi SNBJ...insyaAllah esok akan bertemu dengan anda semua di sana...hehe...bajet macam pemain...siapa nak jumpa boleh jumpa di sana =)

Kepada semua penyokong Harimau Malaya terutama geng Ultras dari semua negeri, berhati-hati dalam perjalanan ke SNBJ...moga perjalanan anda selamat pergi dan pulang, insyaAllah.
Senarai Pemain Harimau MalayaPenyerang
Norshahrul, Hadi, Safee Sali, Baddrol Bakhtiar dan Ahmad Fakri Saarani.

Tengah
Safiq Rahim, Amar Rohidan, Shakir Shaari, K. Gurusamy, Amirulhadi Zainal, S. Kunanlan, Ashari Samsudin dan S. Chanthuru.

Pertahanan
Aidil Zafuan Radzak, Muslim Ahmad, Fadhli Shas dan Farisham Ismail, Helmi Remeli, Asraruddin Putra Omar, Mahali Jasuli

Penjaga Gol
Khairul Fahmi, Sharbinee Alawi, Nasril Nourdin

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More